Google DOCS

El Google Docs és un processador de textos i un editor de fulls de càlcul en línia que es pot utilitzar des del navegador. Algunes de les seves característiques : -Podem crear fulls de càlcul. -Documents de text. -Presentacions. Els arxius s'emmagatzemen en els servidors de Google. Els arxius emmagatzemats poden ser exportats en diversos formats estàndard o ser enviats per correu electrònic. Durant l'edició dels documents, aquests es guarden automàticament per evitar pèrdua d'informació. Una altre característica important és la possibilitat de col·laboració de grups de treball, a més de poder compartir-los amb múltiples usuaris al mateix temps., es crea a partir de la compte del nostre gmail el google docs i així podem compatrir documents. La utilització del GoogleDocs, per realitzar una presentació sobre un tema lliure i en el que hem participat el grup de companyes : Carolina, Irene, Núria, Sílvia i en Gerard. Hem fet una compte cadascú amb el googledocs, desprès ens han convidat als membres del grup i a més tenim un xat per anar parlant amb les persones del grup per fer propostes. Hem adjuntat diferents vídeos i la participació ha estat molt alegre .http://ca.wikipedia.org/wiki/Google_Docs_%26_Spreadsheets Ordinadors i Llibres

diumenge, 9 de gener del 2011

Viquipèdia






Ha la viquipèdia he buscat la paraula ràdio apartir d´aquí, observu que segons la paraula que busquem en diferents idiomes l´informació és més diversa, més amplia o més curta. Enllaç de la definició http://ca.wikipedia.org/wiki/R%C3%A0dio. Cal dir que m´he fet un compte per poder aportar noves idees a les definicions de la viquipèdia, i l´utilització també de les imatges del "Creative Commons", http://es.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons i la seva pàgina web creativecommons.org
El terme ràdio l´he cercat amb castellà hi ha aparegut més informació, deixo l´enllaç http://es.wikipedia.org/wiki/Radio_(medio_de_comunicaci%C3%B3n).
La meva aportació dins la viquipèdia ha estat dins de la definició de ràdio he ampliat això :

La Ràdio a la Televisió i Internet

La ràdio, un mitjà comunicatiu que s'incorpora a les noves tecnologies:

  • A través de les televisions: avui en dia amb la TDT podem sintonitzar diverses emissores i escoltar-les, així doncs, podem escoltar programes radiofònics en directe prescindint de l'aparell radiofònic, també podem guardar i organitzar les emissores que escoltem.
  • A Internet: les emissores de ràdio han incorporat les seves emissions radiofòniques a les pàgines web, per tant, podem escoltar-les on-line sense importar el país on siguem.
    • A través del podcàsting: els podcasts són una eina que possibilita l'enregistrament de programes de ràdio o d'àudio d'Internet. Podem escoltar-los directament des de l'ordinador o bé descarregar-los i escoltar-los des de qualsevol lloc a través d'un reproductor d'àudio (mp3, Ipod...). A Catalunya, l'origen dels podcàsting es remunta a l'any 2005 amb la col·laboració entre dos mitjans de comunicació: Vilaweb (Vilassar de Mar) i Vilassar Ràdio.
    • A través de Youtube, Twitter, Facebook...: podem seguir programes de ràdio a través de xarxes socials.

Com s'ha esmentat anteriorment, els mitjans audiovisuals, per poder escoltar la ràdio actualment són múltiples i diversos, així doncs, avui en dia ja no cal tenir un aparell radiofònic, la tecnologia ha evolucionat de tal manera que ens facilita la seva escolta a través de varis formats. Cal doncs, utilitzar el més adient per cadascú.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada