Google DOCS

El Google Docs és un processador de textos i un editor de fulls de càlcul en línia que es pot utilitzar des del navegador. Algunes de les seves característiques : -Podem crear fulls de càlcul. -Documents de text. -Presentacions. Els arxius s'emmagatzemen en els servidors de Google. Els arxius emmagatzemats poden ser exportats en diversos formats estàndard o ser enviats per correu electrònic. Durant l'edició dels documents, aquests es guarden automàticament per evitar pèrdua d'informació. Una altre característica important és la possibilitat de col·laboració de grups de treball, a més de poder compartir-los amb múltiples usuaris al mateix temps., es crea a partir de la compte del nostre gmail el google docs i així podem compatrir documents. La utilització del GoogleDocs, per realitzar una presentació sobre un tema lliure i en el que hem participat el grup de companyes : Carolina, Irene, Núria, Sílvia i en Gerard. Hem fet una compte cadascú amb el googledocs, desprès ens han convidat als membres del grup i a més tenim un xat per anar parlant amb les persones del grup per fer propostes. Hem adjuntat diferents vídeos i la participació ha estat molt alegre .http://ca.wikipedia.org/wiki/Google_Docs_%26_Spreadsheets Ordinadors i Llibres

diumenge, 9 de gener del 2011

Imatge

Per qualsevol imatge utilitzem el Gimp que té un programari lliure i gratuït, té la funció de tractar i editar les imatges sent una alternativa a altres programes com el Adobe Photoshop.

És un recurs molt bó per treballar amb els infants en les primeres etapes ja que reben moltes imatges al dia i poder treballar amb un programa així els pots ensenyar a veure una imatge de moltes maneres i en les que ells experimenten en tot moment l´activitat.

Us insereixo l'acticitat proposada a l'assignatura de GTIC de tractar i modificar una imatge:

Imatge original 3456 x 2304 pixels:














Imatge escalada 210 x 187 pixels i amb supressió d'un element (pastilla de sabó):










Al menú superior apareix IMAGEN-> ESCALAR IMAGEN. Apareix una finestra on mostra la quantitat de píxels que té d'amplada i d'alçada. Amb la cadena del costat bloquejada (ha d´estar lligada), reduim el número de píxels d'amplada. Al estar la cadena bloquejada, al posar l'amplada, ens dona l'alçada predeterminada i proporcional. Hi elimenem l´element.


Desprès anem al menú CAJA DE HERRAMIENTAS->HERRAMIENTA DE CLONADO. Pitxem "ctrl" i seleccionem des de quina part de la imatge volem clonar el fragment i sense apretar cap altre tecla comencem a clonar apretant el botó esquerre del ratolí.

Retall d'un tros de la imatge:













Al menú, CAJA DE HERRAMIENTAS->HERRAMIENTAS DE CORTE. Emmarquem amb el recuadre que se'ns crea al clicar a herramientas de corte la zona de la imatge que volem tallar. Fem doble click amb el ratolí sobre la zona marcada i ja tenim el nostre tros d'imatge desitjat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada