Google DOCS

El Google Docs és un processador de textos i un editor de fulls de càlcul en línia que es pot utilitzar des del navegador. Algunes de les seves característiques : -Podem crear fulls de càlcul. -Documents de text. -Presentacions. Els arxius s'emmagatzemen en els servidors de Google. Els arxius emmagatzemats poden ser exportats en diversos formats estàndard o ser enviats per correu electrònic. Durant l'edició dels documents, aquests es guarden automàticament per evitar pèrdua d'informació. Una altre característica important és la possibilitat de col·laboració de grups de treball, a més de poder compartir-los amb múltiples usuaris al mateix temps., es crea a partir de la compte del nostre gmail el google docs i així podem compatrir documents. La utilització del GoogleDocs, per realitzar una presentació sobre un tema lliure i en el que hem participat el grup de companyes : Carolina, Irene, Núria, Sílvia i en Gerard. Hem fet una compte cadascú amb el googledocs, desprès ens han convidat als membres del grup i a més tenim un xat per anar parlant amb les persones del grup per fer propostes. Hem adjuntat diferents vídeos i la participació ha estat molt alegre .http://ca.wikipedia.org/wiki/Google_Docs_%26_Spreadsheets Ordinadors i Llibres

dimecres, 12 de gener del 2011

Creative Commons

Els Creative Commons, trobem les definicions en aquest enllaços, primerament cal tenir un compte per poder accedir-hi i desprès d´això s´ha de col·locar el gadget de Creative Commons al nostre Blog, on queda emmagetzemada tota la informació que publiquem al blog.

http://cat.creativecommons.org/

http://ca.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons

Article de un enllaç extret sobre els Creative Commons :

http://www.mastermagazine.info/articulo/9001.php






Enllaç extret de la pàgina web : http://www.mujerestic.com/creative-commons-definicion/

Power Point

Un Power Point és :


http://ca.wikipedia.org/wiki/Microsoft_PowerPoint


http://office.microsoft.com/en-us/powerpoint/


Blogger

La informació per poder conèixer que són els Blogs els teniu en aquest dos enllaços i en la presentació que s´explica com és el seu funcionament.

http://es.wikipedia.org/wiki/Blog



http://es.wikipedia.org/wiki/Blogger




Gimp

L´explicació del programa Gimp el trobem amb aquest enllaç :

http://olmo.pntic.mec.es/~pmai0016/GIMPTutorial/gimp-tutorial.htm

Enllaç de Xtec sobre com s´utilitza el Gimp i quines opcions tenim per poder retocar o canviar una imatge, on veiem la diferència de escalar i retallar una imatge.

http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/td34/gimp/d34m1p10.htm

dimarts, 11 de gener del 2011

Vídeo

El Windows Movie Maker trobem la definició pitjan aquest enllaç, cal dir que és un programa de Windows per editar vídeos.


En aquestes presentacions s´explica el que és el Windos Movie Maker i com s´utilitza.










Presentació del treball realitzat a classe sobre una grabació de la Facultat de Blanquerna :



Els Wikis

En el meu treball col·laboratiu hem utilitzat un wiki per comunicar-nos i per organitzar-nos el treball segons els diferents temes que tractem, per començar ens hem de fer un compte i anar a la pàgina web de "wikispaces" i partir d´aquí amb el compte obert convidem a les persones que volem que utilitzin el wiki per fer el treball.

Dins el wiki podem utilitzar diversos recursos, com realitzar un treball a partir de la wiki, discutir un tema, solament tenim aquestes opcions quan estem amb in grup de persones amb la mateixa compte, qui no tingui accés no pot participar és més tancat el debat o discussió. S´utilitzen gadgets per parlar d´un tema escollit i a partir d´aquí podem posar altres enllaços, penso que és un eina força útil dins del marc educatiu ja que és una altre eina de les noves tecnologies que podem aprofitar molt.

Us deixo diferents enllaços sobre els wikis :

http://www.wikispaces.com/

Aquest enllaç és sobre el Treball Col·laboratiu realitzat sobre la ràdio i aplicat en un wiki.

http://treballradio.wikispaces.com/

L´altre enllaç és un altre exemple de com treballar a partir d´una wiki, en aquest cas hem fet el treball a dins de la wiki de la matèria d´Educació Física.

http://activitatfisicaisalut.wikispaces.com/

L´enllaç és sobre un vídeo que ens explica el funcionament sobre un wiki, és molt interesant.

http://www.commoncraft.com/video-wikis-plain-english


Aquí podem veure una presentació on també s´explica la diferència de un Bloc i una Wiki.

Fluxograma

Un fluxograma és un tipus de diagrama, i pot ser entès com una representació esquemática d'un procés, moltes vegades fet a través de gràfics que il·lustren de forma descomplicada la transició d'informacions entre els elements que ho componen.

També és coneix amb el nom de Diagrama de Flux i us l´enllaço amb la paraula la seva definició. Presentu el treball realitzat a classe en que havíem de fer un fluxograma sobre un semàfor i quina és l´actitud del cotxe i el vienant, explicat de manera senzilla i clara.





dilluns, 10 de gener del 2011

Què és un Prezi ?

En aquesta presentació del Prezi us explica com és i el seu funcionament.


Prezi

El prezi és un programa per editar presentacions dinàmiques i veure-les de manera online , utilitzant diversos recursos. La utilitat que té és que no fa servir transparències i podem integrar imtages, vídeos i textos, l´usurai treballa de forma més dinàmica i pot desenvolupar la presentació amb zooms, girs o desplaçaments de la càmara. És una eina que es pot utilitzar per impactar molt més amb una presentació visual.

Público el treball realitzat a classe de GTIC, en el que hem de crear un prezi a través d´una metàfora i cal dir què per començar a utilitzar el prezi has de fer-te un compte i amb aquest enllaç entreu directament a la pàgina web.


Mapa Conceptual

Aquí veureu el meu resultat de l'activitat proposada per l'assignatura de GTIC per crear un mapa conceptual sobre "El dinar de Nadal":




Mapes Conceptuals

La definició de un Cmap Tools us la enllaço clickant la paraula.

Els mapes conceptuals són per tant un mitjà de visualitzar conceptes i relacions jeràrquiques entre conceptes. La capacitat humana és molts més notable per al record d'imatges visuals que per als detalls concrets. Amb l'elaboració de mapes conceptuals s'aprofita aquesta capacitat humana de reconèixer pautes en les imatges per facilitar l'aprenentatge i el record.

Enllaç de la pàgina web de Cmap Tools i presentació sobre com s´ha d´utilitzar :




Un
mapa conceptual és, per tant, un recurs esquemàtic per representar un conjunt de significats conceptuals inclosos en una estructura de proposicions que per objecte representar les relacions significatives entre els conceptes del contingut extern i del coneixement del subjecte.

diumenge, 9 de gener del 2011

Google Docs


Vídeo d´explicació sobre qué són els "Google Docs". Hi us passo el link

http://dotsub.com/view/382765b7-11e3-4130-986f-f43e7441ed38







Posu una presentació per explicar com s´ha d´utilitzar el "googledocs" quan ja tenim un compte :









Imatge

Per qualsevol imatge utilitzem el Gimp que té un programari lliure i gratuït, té la funció de tractar i editar les imatges sent una alternativa a altres programes com el Adobe Photoshop.

És un recurs molt bó per treballar amb els infants en les primeres etapes ja que reben moltes imatges al dia i poder treballar amb un programa així els pots ensenyar a veure una imatge de moltes maneres i en les que ells experimenten en tot moment l´activitat.

Us insereixo l'acticitat proposada a l'assignatura de GTIC de tractar i modificar una imatge:

Imatge original 3456 x 2304 pixels:














Imatge escalada 210 x 187 pixels i amb supressió d'un element (pastilla de sabó):










Al menú superior apareix IMAGEN-> ESCALAR IMAGEN. Apareix una finestra on mostra la quantitat de píxels que té d'amplada i d'alçada. Amb la cadena del costat bloquejada (ha d´estar lligada), reduim el número de píxels d'amplada. Al estar la cadena bloquejada, al posar l'amplada, ens dona l'alçada predeterminada i proporcional. Hi elimenem l´element.


Desprès anem al menú CAJA DE HERRAMIENTAS->HERRAMIENTA DE CLONADO. Pitxem "ctrl" i seleccionem des de quina part de la imatge volem clonar el fragment i sense apretar cap altre tecla comencem a clonar apretant el botó esquerre del ratolí.

Retall d'un tros de la imatge:













Al menú, CAJA DE HERRAMIENTAS->HERRAMIENTAS DE CORTE. Emmarquem amb el recuadre que se'ns crea al clicar a herramientas de corte la zona de la imatge que volem tallar. Fem doble click amb el ratolí sobre la zona marcada i ja tenim el nostre tros d'imatge desitjat.

Viquipèdia






Ha la viquipèdia he buscat la paraula ràdio apartir d´aquí, observu que segons la paraula que busquem en diferents idiomes l´informació és més diversa, més amplia o més curta. Enllaç de la definició http://ca.wikipedia.org/wiki/R%C3%A0dio. Cal dir que m´he fet un compte per poder aportar noves idees a les definicions de la viquipèdia, i l´utilització també de les imatges del "Creative Commons", http://es.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons i la seva pàgina web creativecommons.org
El terme ràdio l´he cercat amb castellà hi ha aparegut més informació, deixo l´enllaç http://es.wikipedia.org/wiki/Radio_(medio_de_comunicaci%C3%B3n).
La meva aportació dins la viquipèdia ha estat dins de la definició de ràdio he ampliat això :

La Ràdio a la Televisió i Internet

La ràdio, un mitjà comunicatiu que s'incorpora a les noves tecnologies:

  • A través de les televisions: avui en dia amb la TDT podem sintonitzar diverses emissores i escoltar-les, així doncs, podem escoltar programes radiofònics en directe prescindint de l'aparell radiofònic, també podem guardar i organitzar les emissores que escoltem.
  • A Internet: les emissores de ràdio han incorporat les seves emissions radiofòniques a les pàgines web, per tant, podem escoltar-les on-line sense importar el país on siguem.
    • A través del podcàsting: els podcasts són una eina que possibilita l'enregistrament de programes de ràdio o d'àudio d'Internet. Podem escoltar-los directament des de l'ordinador o bé descarregar-los i escoltar-los des de qualsevol lloc a través d'un reproductor d'àudio (mp3, Ipod...). A Catalunya, l'origen dels podcàsting es remunta a l'any 2005 amb la col·laboració entre dos mitjans de comunicació: Vilaweb (Vilassar de Mar) i Vilassar Ràdio.
    • A través de Youtube, Twitter, Facebook...: podem seguir programes de ràdio a través de xarxes socials.

Com s'ha esmentat anteriorment, els mitjans audiovisuals, per poder escoltar la ràdio actualment són múltiples i diversos, així doncs, avui en dia ja no cal tenir un aparell radiofònic, la tecnologia ha evolucionat de tal manera que ens facilita la seva escolta a través de varis formats. Cal doncs, utilitzar el més adient per cadascú.



dimecres, 5 de gener del 2011

Descripcio "Qui ets tu "
View more presentations from gerardbcn90.

Amb la publicació del Qui ets tu, hem utilitzat primerament el Slideshare per fer-nos la nostra compte dins la seva pàgina web "http://www.slideshare.net/ i així poder penjar el PowerPoint i també documents del OpenOffice, desprès de tenir el compte, pujem un document dins la mateixa pantalla ens apareixera i quan s´hagi descarregat tot., copiem el codi embed i l´introduim al nostre bloc com una nova entrada i el copiem a "Modifica l´HTML" i veure una sèrie de còdis. Per acabar posem "publicar l´entrada " i veure el nostre. powerpoint penjat.