Google DOCS

El Google Docs és un processador de textos i un editor de fulls de càlcul en línia que es pot utilitzar des del navegador. Algunes de les seves característiques : -Podem crear fulls de càlcul. -Documents de text. -Presentacions. Els arxius s'emmagatzemen en els servidors de Google. Els arxius emmagatzemats poden ser exportats en diversos formats estàndard o ser enviats per correu electrònic. Durant l'edició dels documents, aquests es guarden automàticament per evitar pèrdua d'informació. Una altre característica important és la possibilitat de col·laboració de grups de treball, a més de poder compartir-los amb múltiples usuaris al mateix temps., es crea a partir de la compte del nostre gmail el google docs i així podem compatrir documents. La utilització del GoogleDocs, per realitzar una presentació sobre un tema lliure i en el que hem participat el grup de companyes : Carolina, Irene, Núria, Sílvia i en Gerard. Hem fet una compte cadascú amb el googledocs, desprès ens han convidat als membres del grup i a més tenim un xat per anar parlant amb les persones del grup per fer propostes. Hem adjuntat diferents vídeos i la participació ha estat molt alegre .http://ca.wikipedia.org/wiki/Google_Docs_%26_Spreadsheets Ordinadors i Llibres

dilluns, 13 de desembre del 2010

Seminari Resum Llibre

Seminari : Juanjo

Reflexió del llibre

“El asombroso viaje de Pomponio Flato de Eduardo Mendoza”

La història narrada en aquista llibre es una situació ficticia com a molts altres llibres però hi han fets reals relatats en llibres. Les idees que puc extreure d´aquest llibre podrien ser diverses però em centrar-re en aguns aspectes, la mentida és un dels elements més comuns al llarg de l´història. L´art de ser un bon orador també es transmet al llarg del llibre el protagonista utilitza l´oratoria en diversos moments per salvar les formes i reflexionar sobre la vida quan estas en situacions límits, conformar-se amb les coses senzilles sense voler tenir grans dots o diners per viure millor.

La diferència social entre dues civilitzacions i poblacions va molt més enllà com la cultura o religió, la curiositat de l´infant a conèixer noves experiències i aprendre de les situacions que li poden marcar la seva vida. Com barregar amb humor fets que podrien ser històrics i que realment són falsos, aquesta història ens fa reflexionar sobre llegendes i mites un exemple podria ser l´història del “corb i la guineu”., l´evolució dels protagonistes és essencial alguns és mantindran amb la mateixa actitud altres faran un gran canvi per conèixers a ells mateixos en un viatge d´aventures. Una de les idees bàsiques al llarg del llibre és l´ajuda, com a partir de les dificultats o problemes les persones sentim empatia per als demès i ens posem en el seu lloc i en la seva pell i la nostra missió serà ajudar-lo en les dificultats que se li presentin al llarg de la seva vida, ho podriem relacionar molt bé amb els estudis que realitzo “Educació Infantil” com educar a les persones que tenen dificultats per aprendre i conèixer. Llegir aquest llibre m´ha aportat tenir reflexions sobre la vida en que tot és important mentre estem en aquest món saber deixar petjada del que fem, ser recordats o caure en l´oblit pel que hem fet per als altres i per el nostre planeta, m´ajuda a conèixer com sóc i també als altres.

És una història divertida amb moments d´humor i en altres de tristesa, que ens ensenya a superar reptes encara que tinguem un camí molt dur per recórrer i tenir l´energia per seguir endavant. Esperu continuar llegint molts llibres com aquests en que és disfruta molt de la lectura i a més aprenc.

Treball Viquipèdia

El treball realitzat sobre la wikipedia, l´he formulat dins del treball col·laboratiu on posaré l´enllaç per poder veure l´aportació realitzada :

-"La radio ens comunica arreu del món, ja estiguem fora del nostre país podem continuar escoltant les nostres emissores preferides i que gràcies a les noves tecnologies podem escoltar-les en directe i ens fa recordar moments de la nostra vida quan estàvem a casa i actualment estem vivent o treballant al estranger, mantenir les tradicions i obrir-nos al món. També la incorporació de la radio a les nostres televisions és un fet rellevant ja que és un nou medi per escoltar la radio, escoltar el programa a través de la televisió però en canvi pot provocar que molta gent agafi el seu aparell radiofònic i l´escolti per més comoditat i la quantitat de cadenes està reduïda en cavi de l´altre manera pots buscar les teves emissores que vulguis i no centrar-te en les que fan més publicitat o són més conegudes. Les ràdios petites també són necessàries ja que és una altre manera de fer la feina sense tenir que realitzar molta publicitat."

http://ca.wikipedia.org/wiki/R%C3%A0dio

Cultura Lliure i Programari Lliure

dissabte, 11 de desembre del 2010

Qui ets tu

Qui ets tu ?

La persona que descriuré és nascuda a Rubí, juga de porter en un equip de futbol. Es aficionat al Valencia CF, li agarda la festa i estar amb els amics, l´apassiona també anar veure la Fòrmula 1.

Va al gimnàs gairebé acad dia, es alegre i esportista. Participa en qualsevol que s´hagui de fer, té una bona expressió corporal però també hi ha un tret nerviós que l´identifica, es mossega les ungles.

Vesteix de manera elegant i li dóna una aparença de persona seriosa. La música i el IPhone són imprescindibles per a ell, formant part així de la seva vida quotidiana.

Per desplaçar-se d´un lloc a un altre utilitza el seu cotxe, tot i que a vegades no sol arribar gaire puntual però en general els altres dies troba aparcament encara que a vegades triga en buscar-lo. Treballa com a monitor esportiu.

Per acabar diré que té un germà que es diu Carles, és fan del programa de televisió “Sé lo que Hicisteis”.

El seu signe del zodiac el qual es Càncer i es preocupa per la seva imatge cap a les persones que l´envolten.

divendres, 22 d’octubre del 2010

Tecnologia no apta per delinqüents.
Extert de la Revista "EL TOT BADALONA" Número : 1445

El món de les xarxes socials és ara per ara la punta de llança del desenvolupament tecnològic en el sector de les TIC. Si abans va ser la telefonia mòbil i anteriorment els ordinadors, ara són les empreses socials d´Internet les que aporten un major nombre de solucions i invents a les nostres societats. Aquest fenomen segurament, respon a la consciència cada vegada més garn que els diners i els beneficis són les xarxes socials. És per aquest motiu que la major empresa del sector actualment, la colossal Facebook, ha desnevolupat el Place. Una eina que va generar polèmica i que pot ser la base des de la qual desenvolupar moltes altres tecnologies. El programa pretén permetre, combinant Facebook i un telèfon mòbil, localitzar a qualsevol contacte de la xarxa social. Quan parlem de localitzar en aquest cas no ens referim al fet de saber si està en línia o no. Ens referim a conèixer quina posició exactament ocupa en el mapamundi.
No només Facebook ha vist un negoci en aquesta tecnologia. Twiter i Google han apostat també per desenvolupar similars tecnologies.
El veritable ús del Place no és saber on és un dels nosters amics. La funció més rendible serà per les empreses i els comerços. Aquest podran enviar missatges als seus usuaris per indicar que prop de la seva posició hi ha una botiga de la seva cadena per exemple. L´únic factor problemàtic serà sens dubte la privacitat ja que el Place permet tenir algú constantment localitzat. En resum, si sou un delinqüent fugat no es faci del Place

dilluns, 27 de setembre del 2010

Presentació de qui sóc i que vull realitzar

Hola em dic Gerard tinc 20 anys i sóc de Cabrils ( Maresme ), començu aquest primer any a la Universitat Ramon Llull, fent Educació Infantil. He realitzat el Batxillerat Humanístic i posteriorment un Cicle Superior en Educació Infantil, que m´ha ajudat molt a escollir aquests estudis per millorar la meva formació tant personal com académica. Aquest blog que he creat és per la matèria que ens dòna en Jordi Simón
( TIC ) . Espero aprendre moltes coses durant aquest anys i també a conéixer el funcionament del blog i de les noves tecnologies que tenim al nostre abast. Molta sort a tothom hi ha gaudir del que fem i aprenem.

dimecres, 15 de setembre del 2010

Interactivitat

La Intercativitat

La conclusió que podem extreure al vídeo que he vist, a partir de les noves tecnologies principalment "els ordinadors", són una font de nous coneixements i aprenentatges sobre com les persones ens comuniquem actualment en àmbits nous. Conèixer el funcionament de Internet i dels ordinadors en els seus inicis és molt diferent al ús que podem fer ara, ja sigui per exemple llegir un llibre per internet sense el fet d´anar a comprar-lo o buscar-lo en un biblioteca fins a comunicar-nos per mitjà de xarxes socials a totes les persones que ens envolten vía Messenger, Facebook, entre altres exemples.
L´inici d´aquestes noves tecnologies ens està portant a un món nou i encara pot canviar més, els éssers humans ens hem d´anar enriquint de tot això per no quedar-nos enrera i seguir evolucionant.